FacebookTwitter

Hip breien tegen eenzaamheid

Hoe doorbreek je eenzaamheid en sociaal isolement bij ouderen en breng je generaties tot elkaar? En help je tegelijk jong creatief talent een eindje op weg? Door Granny's Finest te starten. Oudere vrouwen breien in groepsverband de prachtigste artikelen die door de jonge ontwerpers zijn bedacht. Met de opbrengst worden jonge ontwerpers geholpen met de opbouw van hun portofolio en maken de ouderen tal van uitstapjes. Aan elk artikel zit bovendien een persoonlijke boodschap van de maakster. Bij aankoop krijg je een kaartje met het verzoek dat aan de maakster te sturen en haar zo te bedanken voor het mooie product. De breisters krijgen zo ook concreet waardering voor hun werk. 

In 2011 is dit project gestart en nu, 2 jaar later breien ongeveer 140 oudere vrouwen in diverse steden de mooiste artikelen. Resultaat: gezelligheid voor de grannies, een toekomst voor de jonge ontwerpers en hippe, exclusieve mutsen en shawls voor iedereen. Geen wonder dat dit project al diverse prijzen in de wacht heeft gesleept!

Kijk op www.grannysfinest.com voor verkoopadressen of koop online.  

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet