FacebookTwitter

John de Wolf boegbeeld plan van aanpak werkloosheid onder 50-plussers

Het lijkt erop dat op het ministerie van Sociale Zaken en Wekgelegenheid is doorgedrongen wat wij van Wat nou 60? al lang weten: oudere werknemers zijn waardevol. En dat betekent dat het doodzonde is dat er zoveel oudere werknemers werkloos op de bank zitten omdat ze geen baan meer kunnen vinden. Oud voetballer John de Wolf is daarom gevraagd om als ambassadeur en boegbeeld op te treden en werknemers en werkgevers met elkaar in contact te brengen. Minister Lodewijk Asscher himself hing bij John aan de lijn om hem te vragen mee te helpen zijn plan 'Actieplan aanpak werkloosheid onder 50-plussers' van de grond te trekken. Zijn bekendheid kan daarbij van groot nut zijn, al is zijn benoeming niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Bij Pauw zaten diverse hele boze vijftigers die hem een hele slechte keuze vonden. 

John de Wolf proberen de vooroordelen die er over oudere werknemers bestaan weg te nemen. Want werkgevers denken nog steeds dat oudere werknemers vaker ziek zijn terwijl dat helemaal niet zo is. Met als gevolg dat werkloze senioren maar moeilijk een nieuwe baan kunnen vinden. Hij gaat ze wijzen op de waarde van ervaren werknemers op de werkvloer. 

Tegelijkertijd moeten werkzoekenden zelf ook letterlijke en figuurlijk in beweging blijven, vindt de 53-jarige de Wolf. 'Niet wachten tot er iets op je af komt maar in jezelf investeren en open staan voor nieuwe en soms radicaal andere dingen'. De Wolf gaat het land in om oudere werkzoekenden te adviseren, activeren en te ondersteunen. Hij is al langer betrokken bij werklozen die hij door middel van sporttrainingen weer zelfvertrouwen en plezier in het leven geeft. 

De precieze werkzaamheden van het boegbeeld worden momenteel uitgewerkt met John de Wolf zelf en de sociale partners. Ze worden vastgelegd in het 'Actieplan aanpak werkloosheid onder 50-plussers', dat in mei aan de Tweede Kamer wordt gestuurd. Wel jammer dat John de Wolf slechts 6 uur per week wordt ingezet, wat ons betreft mag de turbo wel even op dat plan. Want met een werkloosheidspercentage van 5% onder 50-plussers terwijl het landelijk gemiddelde ongeveer 3% is, lijkt een beetje tempo wel noodzakelijk.

Overigens is John de Wolf zelf ook een nieuwe weg ingeslagen. Samen met Glenn Helder en Marcel Meeuwis gaat hij voetbalanekdotes vertellen tijdens een theatertournee door Nederland. De oud-voetballers worden ondersteund door presentator Koert Westerman en cabaretier Leo Alkemade.

De groep, die zich FC de Rebellen noemt, deed dit al op uitnodiging van verenigingen, maar staat nu dus ook in theaters. Speeldata op www.fcderebellen.nl

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet