FacebookTwitter

Gezocht: zestigers met geduld, een warm hart en lef

Sommige mensen vallen stelselmatig tussen wal en schip. Omdat ze schulden hebben en hun post en administratie van 5 jaar in 2 vuilniszakken hebben gestopt. Omdat ze kip noch kraai hebben en helemaal nooit meer iemand zien. Omdat ze straatvrees hebben en niet naar buiten durven. Of omdat het leven echt niet vriendelijk voor ze is geweest en ze nu met krasjes en deuken eenzaam thuis zitten. 

De Regenboog Groep

De Regenboog Groep zoekt in Amsterdam en omgeving vrijwilligers die bereid en in staat zijn om regelmatig contact met deze groep mensen te hebben. Als maatje, door regelmatig langs te gaan en iets met ze te ondernemen. Weer een keertje de straat op, een ommetje over de markt, mee naar een straatfeest, die dingen. Of als coach, om bijvoorbeeld die administratie weer op orde te krijgen en de schuldsanering te initiëren. Kortom, er is behoefte aan mensen met wijsheid die het aankunnen om mensen te helpen waar iets mee aan de hand is.

Levenservaring is hierbij een vereiste, geduld en een warm hart ook. Het is geen werk voor watjes, je moet wel een beetje stevig in je schoenen staan.

De Regenboog Groep neemt haar vrijwilligers bijzonder serieus. Je krijgt begeleiding van een coördinator, neemt maandelijks deel aan een intervisiegroep en volgt een inwerkcursus bij De Vrijwilligersacademie. In de loop van de tijd blijf je daar regelmatig cursussen en bijscholing volgen.

Ben jij zo'n bijzonder iemand? Wil je meer informatie? Meld je dan aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  onder vermelding watnou60. De Regenboog Groep neemt dan contact met je op. 

 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet