FacebookTwitter

Oudere werknemers zitten vol kennis en ervaring

Als oudere werkzoekende heb je het momenteel niet makkelijk. Op dit moment hebben 188.000 50-plussers een WW uitkering, dat is 25% meer dan vorig jaar! De kans op een baan is echter klein want nog steeds worden de brieven van 50-plussers, al al helemaal van zestigers,  zonder pardon in de prullenbak geknikkerd. Te duur, te vaak ziek, niet flexibel, de vooroordelen zijn eindeloos. Gelukkig begint nu ook op allerlei plekken het besef te groeien dat die vooroordelen niet kloppen en dat door de uitstroom van ouderen ook veel waardevolle kennis en ervaring verdwijnt. 

Het MKB is daarom samen met het UWV een campagne gestart om de kans op een baan voor oudere werknemers te vergroten. Via radio, internet en tijdens bijeenkomsten worden werkgevers opgeroepen per sollicitatieronde minstens één 50-plusser uit te nodigen voor een gesprek.   Met als motto: 'de juiste man of vrouw op de juiste plek; dat kan heel goed een 50- plusser zijn'. En wat ons betreft ook een zestiger!

 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet