FacebookTwitter

Prachtcombinatie in Friesland: wandelen en kunst

Zo’n dag met lichte bewolking en een aangename temperatuur is perfect om met mijn vader een uitje te doen. Wandelen en kunst, de perfecte combinatie. We gaan dat opsnuiven in Friesland, vlakbij Heerenveen.

Eerst maar eens een cappuccino met appelgebak op het terras van Hotel Tjaarda. Om van daaruit te starten met onze wandeling in Oranjewoud. Gewapend met GPS, natuurwandelingboekje en Googlemaps. Maar toch lukt het ons om te verdwalen. We praten misschien te veel en letten te weinig op de markeerpunten! Een uiterst vriendelijke man wijst ons op het knooppuntennetwerk en vanaf dat moment is het een makkie! Wat een mooi gebied. Groen, maisvelden, water en veel bos, prachtig.

Käthe Kollwitz

Zo’n beetje aan het eind van deze route staat het Museum Belvédère. Een blokkendoos, mooi opgaand in het Friese landschap. Eenmaal binnen ga je linksaf naar de expositie van Käthe Kollwitz 'Getekend Leven' en rechtsaf naar de plaatselijke kunstenaars. Die Käthe Kollwitz, haar werk komt wel binnen zeg! En dan heb ik het over: recht in het hart. Aangrijpend, menselijk leed in pure, indringende zwart wit tekeningen, etsen, gravures en litho’s. Werk waar je naar blijft kijken. En je jeondertussen van alles bij afvraagt. Wij waren allebei diep onder de indruk. Het mooie is: de tentoonstelling is verlengd t/m 9 oktober!

Wandelen: staatsbosbeheer.nl

 

 

 

 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet