FacebookTwitter

Lekker koken met wilde kruiden

Door Ingrid van Dijk

Op uitnodiging van een vriendin mocht ik mee ‘wildplukken’. Zondag was het zover, gewapend met regenjas (niet nodig), dichte schoenen (niet nodig) en sportieve outfit (niet nodig) vertrokken wij naar Ilpendam. We waren toen nog in de veronderstelling dat we een tuin leeg zouden rauzen voor een heerlijk diner. Het bleek allemaal wat subtieler. We arriveerden wij bij Mevrouw Onkruid, Maaike Pfann. In een superschattig tuinhuis stond heerlijke thee en zelfgemaakte taart op ons te wachten. In totaal waren we met 8 vrouwen van verschillende pluimage. Na de nodige ooooohhhh’s en aaaahhhh’s, want het is er echt mooi en idyllisch, kregen we uitleg over de tuin. En al het lekkers dat erin stond. Daar had ik geen weet van en ik vond het fascinerend.

Brandnetels, zevenblad, pimpernel, hondsdraf, hop, madeliefjes, chocolademunt, rozen en nog veel en veel meer... alles hebben we geproefd. Veel verrassende smaken, zomaar in de achtertuin.

Lekker koken met onkruid

Daarna maakten we  twee aan twee een gerecht. Wij namen de flensjestaart met humus voor onze rekening. Daarvoor haalden we eerst het nodige (on)kruid uit de tuin. Te beginnen met brandnetels plukken…  de handschoentjes waren niet mee maar wél nodig. Iedereen was er maar druk mee. Maaike had al de nodige voorbereidingen gedaan en zo’n anderhalf uur later stond er een 4 gangendiner op tafel. We hadden onszelf overtroffen. Iedereen! Nieuwe ingrediënten, andere smaken en prachtige versieringen. Bijna zonde om op te eten. En wat was het lekker! 

Hoe leuk is het niet om met (een aantal) vriendinnen of familie te leren over al die wilde planten en samen iets lekkers te maken? Je bent in goede handen bij Maaike, ze is een enthousiast natuurmens met een enorme schat aan kennis. In het najaar kun je ook paddenstoelen plukken.

Informatie: mevrouwonkruid.nl

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet