FacebookTwitter

Camper huren van eigenaar: groener en soms goedkoper

Het is de droom van veel zestigers: vrij als een vogeltje door Europa en daarbuiten reizen in een camper. Camptoo – ook wel de ‘Airbnb on wheels’ – laat zien dat je met een beetje hulp van elkaar je droom kunt verwezenlijken! Dit peer-to-peer platform brengt huurders en verhuurders van campers (en caravans) bij elkaar en maakt een vakantie op wielen voor iedereen toegankelijk.

Airbnb op wielen

Steeds meer mensen geloven in een lifestyle waarbij we onze eigendommen met elkaar delen. Camptoo speelt in op deze behoefte. Consumenten huren er een camper of caravan van medekampeerders. Deze voertuigen staan namelijk gemiddeld 48 weken per jaar stil en dat is zonde. Zo hoeft er minder geproduceerd te worden, gaan de kosten van het gebruik omlaag en beleven meer mensen de vrijheid van kamperen of roadtrippen. Camptoo maakt zo een vakantie, groener, gemakkelijker én avontuurlijker. En soms goedkoper, met name als je buiten het hoogseizoen boekt. 

Van nostalgisch busje tot glamorous camper te huur

Camptoo beschikt over een gevarieerd aanbod van meer dan 200 campers en caravans in Nederland en enkele in het buitenland. Zo kun je bij Camptoo kiezen uit caravans en campers met 1 tot 7 slaapplaatsen. 

Betrouwbaarheid voorop

De website www.camptoo.nl werkt ongeveer hetzelfde als Airbnb. Je kiest een camper of caravan uit die bij je reisplannen past, stelt vragen aan de verhuurder of reserveert direct. Zodra de verhuurder akkoord is, voltooi je de aanvraag met een verificatieprocedure door je rijbewijs up te loaden. Camptoo checkt hierbij je identiteit en controleert de geldigheid van je rijbewijs en BKR registraties. Vervolgens doe je een aanbetaling met iDEAL of je creditcard. De restbetaling volgt acht weken voor aanvang van de reis. De eigenaar wordt uitbetaald zodra jij de camper of caravan hebt opgehaald. Zo ben je altijd gegarandeerd van een voertuig. Om de betrouwbaarheid en kwaliteit te waarborgen, hanteert Camptoo een strenge selectieprocedure voor aanbieders van campers en caravans en wordt ieder voertuig gecontroleerd en schoon uitgegeven via servicestations. Ook zijn huurders en verhuurders via Camptoo goed verzekerd. 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet