FacebookTwitter

Drents Museum geeft kunstuitleg aan dementerenden

Door Ingrid van Dijk

Al eens in het Drents Museum in Assen geweest? Ik wel. Op een regenachtige zondag hebben mijn kunstvriend en ik de trip erheen gewaagd. En ik kan zeggen: het is een ongelooflijk leuk museum. Wij waren aangenaam verrast door het gebouw, de ruimte, de exposities en de sfeer.

Maar het museum doet en heeft meer. Zo organiseren ze voor dementerende mensen en hun mantelzorgers onder de naam Onvergetelijk Drents Museum kunstmiddagen. In alle rust worden objecten of schilderijen besproken en maak je samen een reis door de kunst. Met als gevolg dat lotgenoten elkaar ontmoeten en dementerenden en hun mantelzorgers ook samen eens iets leuks doen. Een mooi initiatief met elke maand een ander thema.

Daarnaast biedt het Drents Museum voor opa’s en oma’s in de voorjaarsvakantie de gelegenheid om met je kleinkind op ontdekkingsreis te gaan in het oudste stukje van Assen. Aan de hand van een schatkaart ontdek je zes schatten uit het verleden.

Of maak een Middeleeuws glas-in-lood-lampje, je eigen familiewapen, dwaal af naar de oude kelders van het archief. Weleens een ‘veenlijk’ van dichtbij bekeken? Het kan 1,2 en 3 maart van 11 tot 17 uur.

En er is ook nog een fijne museumwinkel. Op naar Assen!

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet