FacebookTwitter

Dwalen door een verleden vol moderne kunst

 

 

Door Ingrid van Dijk

Kasteel het Nijenhuis, tussen Heino en Wijhe,  is een van de best bewaarde havezaten in Overijssel. Een havezate is een versterkt huis en ridderhofstede. 

Dirk Hannema, collectioneur en ooit directeur van Museum Boymans, heeft destijds het Nijenhuis behoed voor verval en op zijn initiatief werd het gerestaureerd. En dat is 3x hoera! Want nu kunnen wij getuige zijn van een prachtig ingericht kasteel met beeldentuin waar door Museum de Fundatie wisselende tentoonstellingen worden gehouden.

Ans Markus en Heino van Houwelingen

Op een zonnige namiddag bekeken wij de expositie van Annemarie Busschers ’Met huid en haar'. Je weet niet wat je ziet: op groot formaat minutieuze portretschilderkunst. Helaas is deze expo ten einde maar er is in het kasteel nog veel meer te zien. 

Momenteel is er tot 17 april een tentoonstelling van Ans Markus. ‘Als ik jou was’. Nieuw werk, sculpturen! En de tentoonstelling 'A Posteriori' van Hans van Houwelingen, ook tot 17 april. Maar wat er ook wordt tentoongesteld, alle kunstwerken komen prachtig tot hun recht in deze omgeving. De inrichting is ook om je heerlijk aan te vergapen. Je dwaalt door een verleden tijd mét hedendaagse kunst.

Muze van Karel Appel

Toegegeven, het is voor sommigen best een trip om er te komen. Maar je rijdt  door de prachtige omgeving langs mooie landerijen met als toetje Kasteel het Nijhenhuis! En als je dan toch in die buurt bent, rij dan even door naar Museum De Fundatie in Zwolle. Kun je meteen tot 17 april Machteld, de Muze van Karel Appel bekijken.

 

 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet