FacebookTwitter

Schokland werd alleen maar mooier

 

Door Ingrid van Dijk

Schokland... eiland op het droge. Nu Unesco Werelderfgoed, midden in de Noordoostpolder en een archeologisch monument. Vroeger móest ik er wel eens heen. Fietsend met de klas of met mijn ouders, de kale polder in. Met tegenwind natuurlijk. Over het schelpenpad waar maar geen einde aan kwam. En waar het misschien-een-lekke-band-krijgen zo’n beetje het spannendste was. Want hóe kwam je dan in hemelsnaam weer thuis? Ik vond het saai, ver en kaal. 

De tijd maakt ook dingen mooier

Nu, pak ’m beet, 35 jaar later, ben ik er weer eens. En ik ken het niet meer terug, het is er prachtig! Hier is gewerkt aan een mooi stukje Nederland. Door toedoen van mensenhanden en natuurlijke processen. Ruige groenpartijen, mooi aangelegde wandel- en fietspaden. Het Schokkerbos. Kunst. Picknickplekjes. De wandeling is in totaal 10,6 kilometer. Prima afstand voor een heerlijke ochtend of middag. Ik genoot van de mooie vergezichten van de polder. Het kan mijn leeftijd zijn maar ik voelde enige trots om daar nu als poldermeid (met een rasechte polderman) te lopen. KIJK op: www.schokland.nl en op www.wandelroutes.maakjeroute.nl voor informatie en wandelingen. 

TIP 1:  In het restaurant bij het museum kun je koffie drinken

 

TIP 2: Voor de liefhebbers is een bezoek aan de gesteentetuin meer dan de moeite waard!

 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet