FacebookTwitter

Modewinkel met verstand van lijf & leeftijd

Door Ingrid van Dijk

Mijn moeder heeft nieuwe kleding nodig en dan ga ik graag mee. Wij hebben dezelfde maat,  we schelen alleen in lengte 30 cm. Zij is zo coulant geweest om die 30 centimeter bij de geboorte aan haar kinderen te schenken... dat is althans het eeuwige grapje. 

Al een paar jaar gaan we naar Rinsma Fashion Plaza in Gorredijk, Friesland. Niet omdat het zo lekker dichtbij is maar omdat het een fantastische winkel is. Groot, ruimtelijk, veel keus met goeie merken. Van duur tot betaalbaar, van casual tot feestkleding en ook in maten groter dan 42.

Een uitje!

Het is voor ons een echt uitje. Dat begint al met gratis parkeren voor de deur. We komen even bij van de reis met een (gratis) kopje koffie. En dan begint de jacht: oriënteren, afstemmen, zoeken, gáán. Mijn moeder gaat de ruime paskamer in met de eerste stukken. Ik blijf kleding aandragen en neem mijn taak serieus. Meestal met succes (ma blij), ik ken haar smaak. Soms verbijstering (ma niet blij), foutje, ik wil haar weleens in wat anders zien. In ieder geval gaan wij ons eigen gang en dat is bij Rinsma geen probleem. Overigens zijn de verkoopsters een groot pluspunt. Ze hebben verstand van zaken, zijn niet te jong, ze nemen de tijd en zijn zeer behulpzaam. 

Man gaat mee!

Manlief kan rustig mee. Er is een grote tafel waar kranten liggen en koffie geserveerd wordt. Bovendien opent 20 augustus  De Heeren van Rinsma haar deuren.

Het is een goede formule. Je loopt nog net niet in je ondergoed door de winkel om even snel iets uit een rek te trekken. Maar gevoelsmatig zou dat zomaar kunnen. Thuisgevoel! Slim toch?Boven zit, naast een schoenenafdeling, een leuke bistro waar je broodjes, salades en ander lekkers kunt krijgen. Niet gratis. Want je bent natuurlijk niet thuis! En ja. Aan het eind van de dag gingen wij wederom blij naar huis mét de nieuwe aanwinsten! www.rinsmafashion.nl

oproep: Waar zitten meer van dit soort winkels? 

Ken jij ook zo’n fantastisch winkel? Met kleding, schoenen, lingerie of badkleding? Waar je met rust en aandacht geholpen wordt? Waar men verstand heeft van lijf en leeftijd? Waar service en gemak voorop staan? Meld het en vertel ons waarom. Dan stellen we een lijst samen met mooie Watnou60-winkels. Mail je bijdrage naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet