FacebookTwitter

Een verlaten huis met schilderijen van Armando

Kunst van Armando, Chinees behang, natuur, thee en pannenkoeken, het is een mooie combi voor een dagje uit in en om het Museum Oud Amelisweerd. Zeker nu het zonnetje weer meer gaat schijnen. Dat zonnetje zit niet echt in het werk van Armando. Zijn centrale thema is de tragiek van de mens in een onverschillig landschap. Door de omgeving waarin zijn werk hier hangt krijgt die boodschap een bijzondere lading. Ik kreeg in Museum Oud Amelisweerd het gevoel dat wij door een verlaten huis liepen waar schilderijen zijn achtergelaten. Op een aantal muren in de oude salons zit prachtig Chinees behang van 250 jaar met natuurmotieven, drakenbootraces, vogels en bloemen. Het is grappig om gedetailleerd te bekijken hoe de rollen tegen elkaar geplakt zijn. Een beetje behanger kan daar zijn ogen niet van afhouden of ergert zich kapot. Dat alles maakt het deze tentoonstelling tot een bijzondere combi van kunst, behang en historisch gebouw. Neem ook even een kijkje op de bovenverdieping! 

De expositie van Armando is (verlengd) tot 29 maart. 

Rondom het museum kun je verschillende wandelingen maken door de landgoederen Rhijnauwen, Oud- en Nieuw Amelisweerd met Utrecht op de achtergond. Alles staat goed aangegeven. Wij sloten onze wandeling af met heerlijke pannenkoeken bij Theehuis Rhijnauwen. Door Ingrid van Dijk. Foto's Ernst Moritz.

TIP: Doe het bovenstaande niet in een weekend. Dan doet heel Utrecht het namelijk ook.

 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet