FacebookTwitter

Ga een weekendje bomen

 

Bomen hebben menselijke trekjes. Ze groeien en worden, net als wij op den duur, oud. Alleen lijken bomen zich nooit druk te maken om hun leeftijd. Dat zouden mensen ook moeten doen. Laat je dus inspireren door bomen!

Tentoonstelling 'Onze Bomen'

Op een hele mooie locatie, Buitenplaats Beeckestijn Velsen, is tot en met 14 december de tentoonstelling ’Onze Bomen’ te zien. Een verzameling kunstwerken van kunstenaars die schilderijen, bewerkte foto’s, sculpturen hebben gemaakt over (en van) bomen. Verschillende materialen, verschillende visies. Erg divers en te koop! Tip: check wel even de openingstijden.

Buitenplaats Beeckestijn heeft bovendien  een heerlijke tuin die uniek is voor Nederland omdat er twee historisch belangrijke stijlvormen zijn gebruikt. Pak nog even een wandelingetje mee en strijk neer op het aangrenzende terras voor een cappuccino of lunch.

Nog meer bomen:  het magazine  'Find Trees' van Anne Elting

Een paar jaar geleden is zij verhuisd naar Den Haag en al lopend, rennend en fietsend ontdekte ze niet alleen de stad, maar vooral de natuur. Met name de bomen trokken haar aandacht: ‘Vaak nemen we bomen voor lief, maar zo af en toe is het goed om bewust stil te staan bij hun waarde en de bijdrage die ze leveren aan ons leven.’ De prachtige bomen die Anne tegenkwam op haar Haagse ontdekkingstochten waren voor haar de aanleiding om de meest bijzondere - en soms beroemde - exemplaren vast te leggen in een dik magazine dat een boek lijkt. Achterin het magazine vind je ook een wandelroute door Den Haag langs de bijzondere bomen in de stad. Find trees kost € 9,95 en is o.a te koop bij diverse boekhandels en Museum Meermanno in Den Haag en via de website van Anne Elting zelf.

Foto's: Schilderij 'Bospad' van Erik Meijer, cover magazine 'Find trees' van Anne Elting. Foto homepage: schilderij 'Rinnewie' van Wim de Goede

 

 

 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet