FacebookTwitter

Intrigerend boek

Je hebt van die boeken waardoor je meteen gevangen wordt. Ik had het om meerdere redenen bij dit boek. Vanwege de korte filosofische beschouwingen (fijn), de titel ‘De zon is het probleem niet’ (intrigerend). Maar vooral vanwege de manier waarop de schrijver Daniël Rovers met een melancholieke blik de wereld  waar we allemaal in leven, observeert en in kaart brengt. Moeiteloos reis je met hem mee naar oorden waar je misschien nooit terecht zult komen. En ik bekeek de wereld door zijn ogen. Daar hou ik van! Of beter gezegd: ik stond in zijn schoenen en verplaatste me al lezend moeiteloos naar de desbetreffende situatie. Ook ik stond plotseling tegenover de douanier op het vliegveld in Senegal,  zat op de ferry naar Lampedusa (zo koud!) enwas fruitplukker in Zeeland. Het lijkt allemaal zo ‘gewoon’ en daarom is het zo bijzonder. Neem het verhaal van Tiny (66) uit Someren-Eind. Gescheiden en daaruit opkrabbelend leef je mee met haar bijna pijnlijke maar mooie zoektocht naar een ander leven in een alledaags dorp. Je ziet haar door vallen en opstaan groeien en aan het eind wil je haar eigenlijk even bellen om te vragen hoe het met haar gaat. Zo‘n boek dus! Mooi taalgebruik ook. Wijs, menselijk met een zachtaardige scherpe observatie van details maar zonder oordeel.

'De zon is het probleem niet', Uitgeverij Wereldbibliotheek € 19,95 www.danielrovers.nl

ACTIE: Wij mogen 5 exemplaren weggeven! Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet maak je kans op een exemplaar.

 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet