FacebookTwitter

Suzanne zingt liedjes voor dementerenden

Suzanne Van Duffelen (66): “Er zat een vrouw voor me met een babypop in haar armen. Ze keek niet op of om. Maar toen we “Klein vogelijn op groene tak” zongen keek ze me met glinstering in de ogen aan en murmelde mee. Dat geeft voldoening. Dat er iets wordt herkend. Daarvoor vormen we met vrijwilligers een gelegenheidskoortje en zingen we in verzorgingstehuizen voor dementerenden liedjes uit “Kun je nog zingen zing dan mee”, bijvoorbeeld van Dorus en van Wim Sonneveld".

Ik heb veel beperkingen, maar aan mijn zangspieren mankeert niets

Zang aan Huis’ is een van de projecten van Lang Leve Kunst en Naoberschap Gruitpoort, het centrum voor kunst, cultuur en kunstzinnige vorming in Doetinchem. Samen kunst beleven, daar draait het om. En ouder wordende mensen door middel van kunst bij elkaar brengen. Daarom doen er naast ouderen zelf ook altijd vrijwilligers mee.   

"Ik heb zelf veel lichamelijke beperkingen, maar aan mijn zangspieren mankeert niets. Vroeger zat ik bij een oratoriumkoor. Dat was me te streng. Nu zing ik nog in een Joods koor, ongecompliceerd, met veel humor. Elke week een uur heen en een uur terug. Ik ben bekend als schilderes, maar vanwege mijn beperkingen exposeer ik wat minder. Mijn hulphond kan geen doeken ophangen en ik vraag liever niet aldoor hulp. Ik kan lichamelijk  weinig, maar doe toch  veel. In zo’n koortje kan ik wel iets betekenen voor de medemens, al is het maar dat ene kleine beetje”. 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet