FacebookTwitter

Parttime zorg voor een huisdier houdt mensen actief

Op een heel bijzondere manier trekt de komende tijd de Stichting OOPOEH buiten bij de Stopera in Amsterdam de aandacht met negen levensgrote foto’s van oudere mensen en oudere huisdieren. Aan deze unieke openlucht-expositie ‘Dierbare Amsterdammers”, die van 10 mei tot 6 juni te zien is, hebben bekende fotografen belangeloos meegewerkt, onder wie Sacha de Boer, Govert de Roos en Patricia Steur. Ook Dierenbescherming werkt mee aan deze foto-expo. 

Drukbezette baasjes van honden of katten zijn geholpen met lieve oppassers

De stichting OOPOEH - Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier - koppelt baasjes die een oppas zoeken voor hun hond of kat aan 55-plussers in de buurt die nog wel graag het gezelschap willen van een huisdier maar niet meer de constante zorg op zich willen of kunnen nemen. Via OOPOEH krijgen de ouderen gezelschap van een huisdier en komen ze dus ook op een natuurlijke manier in beweging. De huisdieren krijgen de aandacht en verzorging die zij nodig hebben en hun drukbezette baasjes zijn geholpen met een betrouwbare oppas. De inschrijving bij Stichting OOPOEH kost niets. Voor informatie: www.oopoeh.nl.

De zorg voor een huisdier stimuleert om de deur uit te gaan

Sofie Brouwer, oprichtster van stichting:”  De openlucht-expositie is een eerbetoon aan ouderen, omdat zij nog zoveel bijdragen aan de samenleving. Door ze actief te houden wordt ook vereenzaming voorkomen. De zorg voor de huisdieren is een stimulans om de deur uit te gaan."

Foto hond: Govert de Roos, Foto man: Sacha de Boer

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet