FacebookTwitter

Samen een appelboom!

Het is leuk (en leerzaam) om er met een kleinkind een boom te adopteren. Je hebt samen een projectje, kijkt samen ergens naar uit en hebt een leuk uitje. Appelbomen kun je onder andere adopteren bij de Olmenhorst in in Lisserbroek. Je kunt uit verschillende soorten appels kiezen. Die boom krijgt een bordje met je naam of die van je kleinkind erop. De Olmenhorst verzorgt die boom verder 100% biologisch. En met hulp van de natuur. Zo houden koolmezen en zweefvliegen de boom vrij van rupsen en luizen en helpen bijen bij de bestuiving. In het najaar pluk je alle appels van jullie eigen boom. Soms is dat veertig kilo. Voor kinderen een feest!

De Olmenhorst is altijd leuk

Voor een uitje met de kleinkinderen is het landgoed De Olmenhorst altijd een aanrader. De boomgaard is altijd open en in een lente-weekend is het heerlijk om er rond te lopen. In deze tijd staan de 40.000 appelbomen en bijna 10.000 perenbomen in bloei. Als landgoed valt De Olmenhorst onder de Natuurschoonwet. Wegens de grote variëteit aan vogels is het 31 hectare grote gebied erkend als vrijwillig vogelreservaat.

Er is van alles te beleven. Je vindt er het Appelcafé, de Landgoedwinkel en ateliers met hun winkeltjes en met regelmaat zijn er verrassende evenementen. Dan zijn er voor de kinderen vaak extra attracties..

Kijk voor het adopteren van een boom op De Olmenhorst

 

 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet