FacebookTwitter

Interactieve fotolijst verbindt ouderen met dierbaren

We delen allemaal onze foto's en video's via de bekende Social Media met de wereld. Echter, onze hoogbejaarde ouders snappen Facebook, DropBox of Instagram niet en een I-Pad is voor hen vaak een lastig apparaat. En dus zijn zij niet op de hoogte van het wel en wee van onszelf en onze kinderen.

De Nederlandse startup Famatic bedacht er een oplossing voor: een sociale digitale fotolijst die ouderen deelgenoot maakt van de foto's en video's die familie en bekenden online delen. De digitale lijst wordt op afstand beheerd door familieleden en vrienden die op een aantal manieren hun foto's en video's in de Famatic fotolijst kunnen zetten. Er klinkt een geluidssignaal als er nieuws is en de ouderen kunnen heel eenvoudig een reactie achterlaten. Zonder ingewikkelde inlogtoestanden op Facebook of andere Social Media blijven je ouders toch op de hoogte van het wel en wee van hun dierbaren. Op dit moment is Famatic bezig om via crowdfunding geld te werven om de eerste serie apparaten te kunnen laten maken. Als je dit initiatief wilt steunen kun je alle informatie vinden op http://famatic.com/kickstarter.

Watnou60 vindt de Famatic in elk geval een prima idee omdat het ouderen helpt verbonden te blijven met hun geliefden en zodoende isolement helpt voorkomen.

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet