FacebookTwitter

Wie heeft het beste zorgidee 2016????

Heel Nederland wordt voor de negende keer uitgedaagd om mee te denken over hoe de zorg beter kan. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro.Niet alleen wetenschappers en deskundigen hebben ideeën om de zorg beter te maken. Het Beste Zorgidee nodigt heel Nederland uit om mee te denken over hoe de zorg beter kan. Iedereen kan tot 28 september ideeën insturen. De jury kiest de vijf meest innovatieve ideeën, waarna het aan het Nederlandse publiek is om het allerbeste idee te kiezen. De winnaar krijgt een startkapitaal van 10.000 euro om zijn of haar idee te realiseren.

Om kans te maken, moet een idee een wezenlijke bijdrage leveren aan de zorg. Ideeën kunnen te maken hebben met bewegen, eten, ontspannen, werken en zorgen. De laatste jaren bieden technologische ontwikkelingen oneindig veel mogelijkheden. Bijvoorbeeld apps helpen om meer te bewegen, gezonder te eten, maar ook te ontspannen.

Winnaar Beste Zorgidee 2015

Vorig jaar won Nel Wagner met haar ‘Thuiskomertje’. Vorig jaar won Nel Wagner met haar idee voor het Thuiskomertje. Tijdens de dagelijkse bezoekjes aan het verpleeghuis waar haar zus woonde, zag Wagner tegen welke problemen mensen met dementie aanlopen. “Alle deuren lijken op elkaar”, vertelt de mantelzorger. “En kamernummers bieden absoluut geen uitkomst. Mensen met dementie kunnen zich heel slecht oriënteren.” Zo kwam de mantelzorger op het idee om een speciaal polsbandje te ontwikkelen. Met het polsbandje kunnen patiënten met dementie hun kamer in een verzorgingshuis makkelijker terugvinden. “In het Thuiskomertje zit een chip die een favoriet stuk muziek laat horen op het moment dat een patiënt zijn of haar eigen deur nadert.”

Inzenden kan tot 28 september. Meer informatie op hetbestezorgidee.nl

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet