FacebookTwitter

Wat nou oud?

Het lijkt wel of er op dit moment alleen maar somber nieuws is over ouder worden en ouder zijn. Watnou60 probeert altijd optimistisch en positief te blijven maar af en toe zakt zelfs ons de moed in de schoenen als we het beeld over ouderen in de media zien. Wat ben ik dan blij met oudere kunstenaars die laten zien dat je juist beter en mooier werk maakt naarmate je ouder wordt.

Kort geleden, op zijn 80e (!) verjaardag, bracht Leonard Cohen een nieuwe cd uit. Ik herinner me nog als de dag van gisteren de eerste keer dat ik zijn liedjes hoorde, 44 jaar geleden. Op een zeilschool in Friesland, in het rookhol waar zeilinstructeur Arthur zong en gitaar speelde. Ik leerde toen feilloos de tweede stem zingen bij So Long Marianne. De Cohen songs van toen zijn voor talloze zestigers verbonden met de verliefdheden, melancholie en toekomstverwachtingen die bij opgroeien hoort.

Gelukkig bleef de meester ook nieuwe liedjes schrijven en nu is er Populair Problems, een cd waar we nog even mee vooruit kunnen want Cohen viert op deze plaat het leven als 80-jarige. Peinzend poëtisch en vaak subtiel erotisch geladen. Zijn stem komt op deze plaat ergens uit het midden van de aarde, veel melodie zingt hij niet maar wat zijn de teksten mooi en wat is de plaat mooi gemaakt met een mooi achtergrondkoortje.  Zo wil ik ook oud worden!

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet