FacebookTwitter

Slimme app voor noodgevallen

Het is natuurlijk niet te hopen maar jij of je ouders kunnen in een noodsituatie komen waarin hulp direct geboden is. Voor een optimale hulpverlening is er de RescuePhone SOSApp. Je kunt deze app op je smartphone zetten. Als je de SOS knop op je smartphone indrukt worden automatisch een situatiefoto, je actuele gps-locatie, je persoonlijke gegevens en eventueel ingevoerde medische-info naar een meldkamer gestuurd. Een efficiënte oplossing omdat je in een panieksituatie vaak helemaal niet helder kunt communiceren. Je weet vaak niet waar je bent en kunt niet uitleggen wat er aan de hand is. En soms ben je zo gewond of anderszins in gevaar dat je helemaal niet kunt of mag praten zoals bij een overval. Een druk op de knop alarmeert dan de meldkamer. Hulpdiensten of familie worden ingeschakeld, zelfs zonder dat er met je is gesproken. Met de ResuePhone SOS-app kunnen ook doven en slechthorenden simpel en snel alarm slaan, net als mensen die de Nederlandse taal niet beheersen. De app is er voor i-Phone en Android. Er zijn drie pakketten met eenmalige kosten van € 0,89 voor een tegoed voor 1 melding. € 4,49 voor 5 meldingen en € 8,99 voor 12 meldingen.

Voor meer informatie zie http://rescuephone.nl/home/apps.html

 

Er is ook een supersimpel telefoontje, de RescuePhone, voor mensen die geen smartphone hebben. Ideaal voor je hoogbejaarde ouders die een smartphone niet meer snappen! Er zitten 4 knoppen op voor nummers die je voorprogrammeert van bijvoorbeeld jezelf, de thuiszorg en de huisarts. Verder heeft de telefoon dezelfde mogelijkheden die ook bij de app horen.

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet