FacebookTwitter

M.A.C eert Caitlyn Jenner (65) met eigen lippenstift. 'Ik ben geen vent in een jurk'

 

Als iemand zichzelf als zestiger opnieuw heeft uitgevonden is het Caitlyn Jenner. Caitlyn (65) werd geboren als Bruce Jenner, een topsporter die onder meer Olympisch Kampioen werd op de tienkamp. Verder kennen we hem uit de reality serie 'Keeping up with the Kardashians' als stiefvader van de zusjes Kim, Kendall en Kylie en schoonvader van Kanye West. In 2015 besloot Bruce als vrouw verder te leven.  Wat volgde was een golf aan publiciteit en Caitlyn werd binnen de kortste keren het boegbeeld voor de acceptatie van transgenders. 

Niet als vent in een jurk

Caitlyn Jenner heeft zichzelf van begin af aan als een glamorous en modebewuste vrouw gepresenteerd, onder andere met een spectaculaire cover van Vanity Fair. 'Ik wilde er niet uitzien als een vent in een jurk'. Dat is goed gelukt, al is ze ook niet 100% een vrouw in een jurk. Maar dat maakt haar wel fascinerend.

Nu is er een samenwerking met het trendy make-up merk M.A.C. Daar krijgt Caitlyn haar eigen lippenstift met de toepasselijke naam Finally Free. Het is een mooie, draagbare naturel-roze kleur om heel veel te dragen. Want alle opbrengsten van deze lippenstift gaan naar het M.A.C AIDS Fund Transgender Initiative wat geld doneert aan tal van organisaties die het leven van transgenders willen verbeteren. En dat is hard nodig want in veel landen ben je als transgender vogelvrij, wordt je uit je gemeenschap gestoten, mishandeld of als psychisch gestoorde opgepakt.  Caitlyn Jenner: 'daarom koos ik voor een lippenstift voor elke dag. Ik hoop dat mensen ' m veel dragen zodat ze snel een nieuwe moeten kopen en we er dus veel geld mee ophalen.' 

De lippenstift Finally Free is vanaf 7 april alleen online te krijgen via maccosmetics.nl