FacebookTwitter

Een mooie huid met olie

Het is niet anders: als we ouder worden krijgen we een drogere huid. En dat betekent dat we regelmatig goed moeten smeren om het vel soepel en aangenaam te houden. Ja heren, jullie ook! Met bodylotion of een olie! Pure olie heeft alleen het nadeel dat het de huid vet en plakkerig maakt, althans, tot nu toe.

 Droge olie

Op dit moment vliegen echter de advertenties van 'droge' olies je om de oren. Het grote voordeel van droge olie is dat je het opsprayt en het meteen intrekt zonder een vettig laagje achter te laten. Het plakt niet, ruikt vaak heerlijk en je kunt je meteen aankleden. Bijna alle merken hebben zo'n droge olie in het assortiment.Toch zit er een 'maar' aan droge olies. Ze zijn namelijk zo luchtig door de siliconen die erin zitten. En over de schadelijkheid van die siliconen zijn de meningen zeer verdeeld. De voorstanders zeggen dat de moleculen van deze siliconen te groot zijn om in de huid te dringen. Ze dienen puur als transportmiddel van de werkzame stoffen. De tegenstanders zeggen dat de onderzoeken daarover gedateerd zijn. Ook zouden siliconen slecht zijn voor het milieu en met name de oceanen. En dat is precies waar al die siliconen uit de dry oil (en shampoo en conditioners) via het doucheputje uiteindelijk in terecht komen. Overigens zitten siliconen in heel veel cosmetica. Ze geven dat fluwelige gevoel aan een crème, maken make-up mooi smeerbaar en waterproof en zorgen ervoor dat kleuren langer houden.

Siliconenvrij?

Als je 100% siliconenvrije schoonheidsproducten wilt gebruiken moet je even zoeken. Mooie merken zijn onder andere Nafha, dr.Alkaitis, Weleda en Mádara. En  wat betreft pure olies: dun opbrengen meteen nadat je onder de douche vandaan komt en je nog wat vochtige huid absorbeert de olie in no time.

Weleda verfrissende citrusolie € 12,25, Nafha Argan Olie € 28,50, Mádara Sculpturing oil € 24

Foto homepage: 'Naakte vrouw' door Willem Witsen 1870-1923, collectie Rijksmuseum