FacebookTwitter

Een hypotheek verlenen aan een familielid: het kan en het mag!

 

Nu de spaarrente zo laag staat kan het interessant zijn om geld dat je over hebt, aan je kinderen of andere familieleden uit te lenen. Sterker nog, je kunt ze zelfs een hypotheek verstrekken en het daarmee mogelijk maken dat dierbaren die anders wellicht moeilijk aan een hypotheek kunnen komen, nu wel een huis kunnen kopen. Als je binnen de familie een hypotheek verstrekt gelden dezelfde regels als bij banken: de hypotheeknemer kan de hypotheekrente van de belasting aftrekken en er moet worden afgelost. Je moet het bij de notaris regelen en er moet een reeële rente worden berekend. 

Daarnaast kun je als ouders jaarlijks belastingvrije schenkingen doen die weer gebruikt kunnen worden om zo af te aflossen. In dat geval moet je wel echt het te schenken geld overmaken en moet de hypotheeknemer ook weer echt dat geld ter aflossing (terug) overmaken. Tegen elkaar wegstrepen wordt door de Belastingdienst niet geaccepteerd. En zo zijn er meer dingen die je even moet weten maar het is allemaal goed te doen. Informatie is onder meer te krijgen bij de Consumentenbond en de  Vereniging Eigen Huis.

 

 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet