FacebookTwitter

Mobiel parkeren scheelt geld en ergernis

 

In bijna elke stad in Nederland moet je betalen als je parkeert. En die tarieven zijn vaak niet misselijk. Een dagje cultuur of shoppen kan zo een duur grapje worden. Door te betalen met je mobiele telefoon kun je de kosten een beetje in de hand houden. Bovendien kun je via je mobiele telefoon goedkope parkeerplekken vinden.

Er zijn diverse aanbieders van mobiel parkeren. Je meld je aan, download de app en vanaf dat moment hoef je niet meer op zoek naar een parkeermeter. Je tikt op het icoontje van je parkeeraanbieder, via gps krijg je automatisch de straat waar je staat op je scherm. Even bevestigen en klaar. Als je weer wegrijdt, meld je je weer af en de parkeerkosten worden afgeschreven van je giro. 

Voordeel mobiel parkeren 

1.Je betaalt nooit meer dan strikt nodig, waar je voor de zekerheid nog wel eens teveel geld in de parkeermeter stopt. 

2.Je hoeft je niet meer te zoeken naar een meter en staat niet meer te klungelen in de regen als je het kenteken moet invoeren.

3. Je riskeert geen parkeerbonnen meer en dat scheelt stress als je afspraak uitloopt en geld omdat je gen boete meer krijgt. Doordat op veel plekken parkeren met kenteken is ingevoerd, is het veel eenvoudiger om wanparkeerders op te sporen. Tegenwoordig rijden de controleurs rond op een scootertje met een scanner waarmee ze razendsnel alle kentekens kunnen checken. De pakkans is daardoor heel groot.

4. Door de gps kun je altijd je auto terugvinden, handig als je in een vreemde stad bent.

Nadeel mobiel parkeren

1.Je moet niet vergeten om je af te melden want de meter loopt gewoon door. Je kunt echter bij veel parkeeraanbieders (tegen betaling) instellen dat je om de zoveel tijd een sms krijgt zolang je nog aangemeld bent.

2. Soms is het bereik van je telefoon niet goed midden in de stad. Dan moet je alsnog zelf uitvogelen in welk parkeergebied je zit en je telefonisch aanmelden. 

3. Een doodenkele keer klopt de door de gps aangegeven parkeerzone niet. Dan betaal je misschien een te laag tarief. Check dus wel steeds of de zone  klopt. 

De belangrijkste parkeeraanbieders zijn: Parkmobile, ANWB Onderweg, Yellowbrick, Park-LineSMSParking

Goedkope parkeerplekken vinden

Wil je echt geld besparen, dan moet je op zoek naar goedkopere parkeerplekken. Daar voorziet prettigparkeren.nl in. Je tikt in waar je moet zijn en krijgt razendsnel een aantal parkeeralternatieven met vermelding hoe ver het lopen is en wat je bespaart of hoe je met het OV op de plek van bestemming komt. 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet