FacebookTwitter

ACTIEF PLUS IS BEWEEGPROGRAMMA MET PERSOONLIJK ADVIES OP MAAT


Ja, ik moet bewegen…ja, dat ga ik doen.. ja, MAAR…Voor wie zich in die ‘ja, maar’ herkent komt er een steun in de rug. Aan de Open Universiteit is Actief Plus ontwikkeld, een  advies-op-maat beweegprogramma dat je in je eigen omgeving, thuis of erbuiten, kunt doen. Op basis van een persoonlijk ingevulde vragenlijst krijg je in vier maanden tijd drie keer per post of online advies om je beweeggedrag te bevorderen én te behouden.  Die tips zijn volledig afgestemd op jouw specifieke  behoeften en mogelijkheden.

Met bewegen wordt elke fysieke activiteit bedoeld. De adviezen behelzen dus niet alleen sporten, maar ook fietsen, wandelen, tuinieren en zelfs huishoudelijk werk. Ook geeft Actief Plus informatie over wat er in je eigen buurt mogelijk is. Denk hierbij aan fiets- en wandelroutes en informatie over verenigingen en activiteiten, of de mogelijkheid om een ‘beweegmaatje’ in je omgeving te zoeken.

Actief Plus is nog niet voor iedereen te volgen. Het programma wordt door de Open Universiteit aangeboden aan gemeentes. Die kunnen het beschikbaar stellen aan hun inwoners boven de 50 jaar. Op dit moment gebeurt dat door een aantal gemeenten o.a. Heerlen, Venray, Amstelveen, Amsterdam West. Er wordt hard aan gewerkt om meer gemeenten te interesseren. De Nederlands Norm Gezond Bewegen stelt immers dat iedereen 5 dagen per week, minimaal 30 minuten per dag fysiek actief moet zijn. In april 2015 heeft de erkenningscommissie Sport & Bewegen, opgericht door RIVM en het Nederlands Instituut voor Sport en beweging, Actief Plus erkend als een ‘effectieve interventie, met goede aanwijzingen’. Interesse?Even bij je gemeente informeren.

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet