FacebookTwitter

Toch gek, zo'n ouderwetse verzekering

Door Margreet Hagdorn

De afgelopen, pak weg, 10 jaar is meer dan duidelijk geworden hoezeer onze maatschappij aan het veranderen is. Het aantal 50 plussers stijgt, het aantal eenpersoonshuishoudens onder die groep ook. De familieverbanden veranderen en daar komen nieuwe verbanden voor in de plaats. Vriendschappen zijn ongelofelijk belangrijk geworden, vaak staan vrienden en vriendinnen dichterbij dan familie. We zorgen voor elkaar, helpen elkaar en zijn ontroostbaar als er iemand ziek wordt of overlijdt. En dat brengt me op het volgende: waarom zijn verzekeringen daar nog niet op ingesteld? Als een hele dierbare vriend plotseling overlijdt, kom je terug van vakantie of annuleer je je reis. Kans on restitutie via je annuleringsverzekering: nul. Alleen bij annulering vanwege familieomstandigheden krijg je geld terug. En dat terwijl, zoals gezegd, vrienden vaak minstens zoveel voor je betekenen als je familieleden. 

Verzekeringen, kom op, verzin hier iets op. Maak een flexibele annuleringsverzekering waarbij je een aantal mensen mag benoemen die onder dezelfde voorwaarden vallen als nu familie. Een aantal namen dat je jaarlijks mag wijzigen want soms stoppen relaties of vriendschappen en komen er andere voor in de plaats. De maatschappij is veranderd, onze relaties ook. Nu nog de verzekeringen. 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet