FacebookTwitter

De kracht zit in het NU, niet in vroeger of later

Door Pauline Meursing

Als je je jarenlang hebt ingezet voor je werkgever, voor je gezin en voor je omgeving, en je passeert de 50 jaar, komt er zeker een moment waarop je je afvraagt: “waarom ben ik hier nu eigenlijk?”. Klopt het nog waar ik mee bezig ben? Past dit leven bij wie ik ten diepste ben? Zingeving, beschouwing, verdieping, confrontatie en herijking zijn dan de zaken die je bezighouden. Zo ging het ook bij mij. En zo kwam het van mijn boek: “Leven vanuit je oorspronkelijkheid” met als subtitel Toon Jezelf Nu. Want NU is het moment om jezelf te tonen, aan de wereld, maar vooral aan jezelf. Dat besefte ik me al heel lang, dat de kracht in het NU ligt en niet in het verleden of de toekomst: aan de ene kun je niks meer doen en de andere is per definitie niet bekend. Maar doe het ook maar eens echt. Dat is andere koek!

 Momenteel krijgen zestigers vaak de boodschap dat ze er niet meer toe doen. Hoe erg is dat! Te oud, te ervaren, te vastgeroest, te grijs, te duur: alle vooroordelen worden uit de kast getrokken. Nu kun je aan de inhoud daarvan niet veel doen, maar wel aan je houding: die is van jou. Dus: als jij je niet laat ringeloren en afschrikken, blijf je in je eigen kracht. En dat is precies wat ik iedereen gun. Daarom is het goed jezelf eens met een heel andere blik te beschouwen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat alle zestigers een waardevolle bijdrage aan de wereld te bieden hebben, al zie je die soms niet meer helder.

Altijd heb ik me al afgevraagd waarom we op school niet les krijgen in ‘leven’ en ‘denken’. Waarom leren we niet hoe groot de invloed is die ons ‘onderbewuste’ op ons heeft en de manier waarop dat onderbewuste ons soms vastzet in ideeën over onszelf? Ikzelf moet al een jaar of 35 geweest zijn, voor ik begreep dat ik zelf aan het roer sta, en dat ik veel meer kon dan ik dacht. Maar dat kun je ook als zestiger ineens beseffen. Het gaat erom dat je wakker wordt.

In mijn boek  “Leven vanuit je oorspronkelijkheid” lees je er een paar voorbeelden van. Maar de mooiste boodschap is dat mensen van welke leeftijd ook, ook zestigers, elke dag kunnen beginnen met een nieuwe visie op zichzelf. Zet je onderbewuste aan het werk door positieve affirmaties en visualisaties (want het onderbewuste reageert op herhaling en beelden) en je weet niet wat je meemaakt. Het komt uit onverwachte hoeken, op onverwachte momenten en uit onverwachte bronnen. Maar er gaat iets gebeuren, dat kan ik je verzekeren.

Over Pauline Meursing

Vorig jaar richtte Drs.Pauline Meursing (1961) haar bedrijf 'Intuïtonem' op. Daarmee wil zij zoveel mogelijk mensen en organisaties ondersteunen in hun zoektocht naar hun specifieke waarde. In Tuï Tonem betekent: binnen jouw eigen toon, energie.

Pauline: 'Jij kunt wat betekenen voor de huidige maatschappij, voor de veranderende werkomgeving en voor jezelf.  Daarin is zoveel mogelijk! Jij doet ertoe, en jij bent nodig: jij bent iemands wens. Besef je dat en voel je uitgenodigd je te openen voor wat er nog voor je komen gaat!'

Het boek “Leven vanuit je oorspronkelijkheid” schreef Pauline samen met Tom Vervuren. Het is geïllustreerd met kunstwerken van Justus Donker en verfraaid met de foto’s van de verre reizen van Marie-Louise Ingelse. Pauline: 'Dit boek is dus een ware coproductie. En dat is precies waar ik zo in geloof: in SAMEN, in elkaar inspireren en enthousiasmeren. En om meer uit elkaar te halen dan dat je in je eentje had gekund.'

Meer weten? Neem dan eens een kijkje op www.toonjezelf.nuof intuitonem.com

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet