FacebookTwitter

Winst door ervaren coaches

door Koos de Boer

Het huidige WK voetbal biedt ons behalve veel voetbalplezier ook belangrijke inzichten. Ik ben in de wereld van de keiharde voetbalbusiness gaan speuren bij de mannen die de echte bijdrages leveren: de coaches. En wat blijkt? Tijdens het huidige wereldkampioenschap in Brazilië zijn er slechts 8 coaches jonger dan 50 en 4 nog geen 55. Maar 20 van de 32 coaches zijn net onder of net boven de zestig. Dat is 62 %! Hier zie je in een oogopslag het belang van ervaring en overdracht: deze coaches brengen zoveel goeds teweeg dat hun ploegen op het WK staan. Waarom bestaat er in 'gewone' bedrijven niet evenveel respect en waardering voor dergelijke ervaring? 

We lezen en horen steeds weer dat je op een bepaalde leeftijd, lees voorbij de vijftig, eerder dan anderen wordt ontslagen en dan nauwelijks meer aan de bak komt. Daar liggen allerlei vooroordelen aan ten grondslag: je zou vaker ziek zijn, minder flexibiliteit hebben en te duur zijn. Het wetenschappelijke onderzoeksbureau De Teldersstichting noemt dat echter korte termijndenken van werkgevers want kennis wordt zo weggegooid, ervaring wordt niet doorgegeven en de continuïteit van een bedrijf loopt gevaar. Dat is toch dom? Met alle kennis en kunde die je in huis hebt zou je als bedrijf misschien wel kunnen  uitblinken en wellicht zelfs winnen. (Louis van Gaal wordt in augustus 64)

 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet