FacebookTwitter

Waarom heb ik als 65-plusser recht op korting?

Misschien word ik straks weggehoond, maar ik waag het erop: ik vind dat we de speciale kortingen voor 65+ niet meer moeten willen. In de trein en de tram, voor het museum, voor film en theater, nou ja, eigenlijk altijd als je ergens langs een loket moet, gaat er voor een 65-plusser een paar euro van de toegangsprijs af. Er zijn speciale passen voor. Soms moet je je legitimeren maar vaak is een grijze haardos al voldoende. Waarom? Het idee stamt geloof ik nog uit de tijd van vadertje Drees, maar die periode ligt inmiddels ver achter ons.

Ik vind dat die kortingen niet aan leeftijd gebonden moeten zijn. En al helemaal niet in de huidige tijd waarin zoveel mensen, ook jongeren, zonder werk zitten. Er zijn grote groepen mensen waar die kortingen goed van pas zouden komen en die vind je door alle leeftijden heen. Natuurlijk ook bij gepensioneerden, maar die hebben in mijn ogen niet het alleenrecht. Nee, ik weet zo een, twee, drie ook niet hoe het dan beter geregeld moet worden en waar grenzen moeten worden getrokken. Want een ik-heb-weinig-inkomen-pas is natuurlijk ook vreselijk. Daarom doe ik graag een oproep om hieronder te reageren. Wie heeft een mooie oplossing voor deze kwestie? door Koos de Boer

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet