FacebookTwitter

Joke (68) is vrijwilligster bij AutoMaatje van de ANWB

Joke van Aarst-Volkers (68): “ Sinds mijn vijftigste rij ik pas auto. Daar geniet ik echt van en omdat ik er zoveel plezier mee heb ben ik anderhalf jaar geleden gestart als vrijwilligster bij ‘AutoMaatje’. De ANWB begon daarmee een proef in Woerden, maar het is nu in veel meer plaatsen. Het is een vervoersservice waarbij wij als vrijwilligers met onze eigen auto minder mobiele mensen heen en weer brengen als ze ergens naar toe willen. Elke woensdag rijd ik een mevrouw naar de dagopvang en op donderdag een andere mevrouw naar de fysiotherapie. Onderweg klets je wat natuurlijk en zo blijf ik zelf ook met mensen in contact. Zo na je vijftigste, als de verzorging van de kinderen achter de rug is, heb je weinig te doen. Ik ben echt gaan zoeken om weer actief bezig te zijn. Die twee ritten per week vullen dat natuurlijk niet op. Maar ik doe meer vrijwilligerswerk. Bij de scouting ben ik vertrouwenspersoon. Bij de plaatselijke afdeling van de natuurvereniging IVN zet ik het blaadje in elkaar. Voor de jaarlijkse Jantje Beton-actie ben ik in Woerden de coördinator. En elke week is er heerlijke ontspanning met de volksdansgroep Machar, waarvan ik secretaris ben.”

Joke is een van de 80 vrijwilligers die vorig jaar voor 400 minder mobiele mensen ruim 4.000 ritten verzorgden. Voor honderdduizenden mensen is even boodschappen doen, naar de huisarts of de kapper gaan niet vanzelfsprekend. Na de proefprojecten in Woerden en Barneveld is er vorig jaar ook gestart in Abcoude, Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen. Dit jaar wordt gewerkt aan landelijke verspreiding. Er komen nog zeker 16 gemeentes bij. Bij AutoMaatje werkt de ANWB samen met plaatselijke welzijnsinstellingen en vrijwilligers. Wil je als vrijwilliger meedoen aan AutoMaatje? Alle informatie staat op hier.

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet