FacebookTwitter

Met repareren maak ik mensen blij.

Nico Kabel (64 jaar uit Limmen): “ Mijn ervaring als ICT-er wil ik delen, zodat die ook niet verloren gaat. Puur als vrijwilliger. Eens in de maand ben ik daarom actief bij het Repair Café Alkmaar-de Hoef, nadat ik bij een reorganisatie ben ontslagen. 

Ik ben ooit begonnen met het repareren van computerhardware, maar in de loop van de tijd naar de “softwarekant” geschoven. Toen ze bij het Repair Cafe Alkmaar-de Hoef juist daarvoor iemand zochten ben ik erin gestapt. Iedere laatste zaterdagmiddag van de maand kunnen bezoekers hun defecte apparaten ter reparatie aanbieden. Het kan op zo’n zaterdagmiddag gezellig druk zijn. Computers,laptops, maar ook een schemerlamp, een naaimachine, kortom allerlei electrische apparaten krijgen een nieuwe kans, als dat mogelijk is. Ook is er een fietsenmaker en worden er kleren hersteld.

Vaak is na een kleine ingreep de computer of de laptop weer prima te gebruiken.

Met andere woorden, het apparaat krijgt weer een tweede leven en dat is goed voor het millieu. Via het Internet is vaak de klacht en oplossing te vinden. Dat is het mooie, ik leer er ook nog van. Ik ontmoet mensen en maak die mensen blij als de reparatie is geslaagd. Dit geeft mijzelf ook een goed gevoel. In de toekomst ga ik dan ook meer doen als “technisch vrijwilliger”, zo omschrijf ik het maar.

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet