FacebookTwitter

Henk Vink (63) vervult moeilijke wensen

Henk Vink (63) was onlangs betrokken bij de organisatie van een dag shoppen met vriendinnen voor een zeventienjarig meisje dat aan taaislijmziekte lijdt en nog slechts 50 procent zuurstof heeft. De vader van het meisje had de wens voor dit uitstapje in Utrecht , inclusief high tea en na afloop een etentje, ingediend bij de Stichting ‘oppepper4all’, waarvan Henk in Drenthe de coördinator is.

'Niemand zeurde meer aan mijn hoofd'

“Met dit vrijwilligerswerk ben ik nu weer zinnig bezig en heb ik de angst niet meer in het bekende gat te vallen”, vertelt Henk: “ Omdat ik dacht dat het wel eens tijd werd om mezelf te gaan vermaken koos ik bij een reorganisatie voor vervroegde uittreden. Ik was jarenlang teammanager bij de GGZ. Eerst hielp ik tijdens de feestdagen mee bij een pop-up winkel in Assen met workshops en standjes, maar daarna merkte ik dat ik ontzettend moest omschakelen. Ik miste de collega’s. Niemand zeurde ’s morgens meer aan m’n hoofd. Ik had het gevoel uitgerangeerd te zijn. Daar had ik last van. Op de Vrijwilligers Vacaturebank zag ik dat er in Drenthe een coördinator werd gevraagd  door ‘oppepper4all’. Die stichting probeert ultieme wensen van chronisch zieke mensen waar te maken. Ik voelde me meteen betrokken. We werken met een klein team van vrijwilligers aan zulke vragen. Makkelijk is het niet en het vraagt veel tijd. Omdat ik ook nog in een oratoriumkoor zing en cabaretliedjes schrijf kom ik aan de klussen thuis nauwelijks toe. Van dat gevreesde gat heb ik geen last meer.”

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet