FacebookTwitter

Kees Hazelhoff: Cursus hielp om uit zwart gat te komen

Kees Hazelhoff (66) draait er niet om heen; “Ik ben na mijn pensionnering in het bekende zwarte gat terecht gekomen. Toch wel. Dat was heftig. Ik heb lopen piekeren om een manier te vinden om daar uit te komen. Daarom ben ik een cursus mindfulness gaan volgen. Nu heb ik alles alweer wat beter op de rit.”

dag en nacht doorwerken, zoals ik gewoon was

Niet dat Kees als pensionado stil zat: ”Zeker niet. Ik heb eerst zelfs een bedrijfje opgezet. Ik bleef in het ritme, dus dag en nacht doorwerken, zoals ik gewoon was. Ik had onvoorstelbaar veel contacten, was altijd en overal in mijn netwerk in beeld. Na 42 jaar werken bij de politie kwam ik niet los van de gedachte erbij te moeten horen. Daar stak ik al mijn energie in. Achteraf teveel energie, ik kwam niet tot rust. Totdat ik me afvroeg of dat het was wat ik de volgende 20 jaar nog wilde doen. Conclusie: het was mooi geweest. Tijd voor nieuwe dingen. Nog steeds ben ik met van alles bezig, maar niet meer met zaken die iets met vroeger te maken hebben. Ik ben bijvoorbeeld voorzitter van de Familiestichting Haselhoff. Zit in een bestuur. Ik golf. We reizen veel met een camper.”

Nieuwe levensstijl

Acht weken lang heeft hij zes keer per week de oefeningen gedaan die hem online door de cursuscoach werden aangedragen. Kees: ”Het ging mij om een nieuwe levenstijl. Dat programma heb ik nu af, maar ik blijf oefenen. Het moet allemaal een onderdeel van jezelf worden. Het is een andere manier van omgaan met jezelf, met je gevoelens, met je leven.”  

Etadoro-cursussen

Mindfulness Is een cursus uit het programma van Etadoro. Daarin zitten ook cursussen op het gebied van geschiedenis, lifestyle, vrije tijd en financiën. De cursussen zijn in eigen tijd en in eigen tempo op de computer te volgen en zijn eenvoudig van opzet. Een cursus bestaat gemiddeld uit 7 lessen, die elk ongeveer 2 tot 4 uur tijd kosten. Een les bestaat uit theorie en opdrachten om actief met de lesstof aan de slag te gaan. Elke les wordt ingeleid met een video van de trainer en eindigt met een quiz waarmee de nieuwe kennis kan worden getest. Voor informatie: www.etadoro.nl

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet