FacebookTwitter

Chris Kranenberg: 'Pensioen? Ik moet er niet aan denken!'

Pensioen? Ik moet er nog niet aan denken!” Chris Kranenberg is 69 en staat nog steeds achter de kassa bij een tankstation van Shell in Capelle aan den IJssel: “Ik ga na al die jaren nog steeds elke dag met plezier naar m’n werk. Met mensen werken is toch het leukste wat er is! De afwisseling, de gesprekken, de uiteenlopende karakters die je tegenkomt. Het is net als vrijdagavond op het terras zitten en mensen kijken. Heerlijk vind ik dat. En als je al zo lang ergens werkt als ik, word je werk toch een soort stamkroeg, compleet met stamgasten. Ik ken er zoveel mensen en de mensen kennen mij. Dat maakt het zo leuk.”

Ik pik nog steeds iets op van trainingen

“Natuurlijk is er door de jaren heen veel veranderd. Alles om ons heen gaat veel sneller. Daardoor heeft iedereen minder tijd, ook voor elkaar. Vooral in tankstations langs de snelweg merk je dat. Maar bij ons valt dat gejaag gelukkig nog wel mee. Wel is alles nu veel beter geregeld dan vroeger. Bij Shell krijgen we bijvoorbeeld trainingen om je klanten nog beter te kunnen bedienen. Dat had je in mijn begintijd helemaal niet. Zelfs op mijn leeftijd pik ik daar nog steeds iets van op. Als ik zelf ergens als klant kom, vind ik het ook vreselijk als het personeel geen aandacht voor me heeft. Ik probeer daarom altijd zo vriendelijk en gastvrij mogelijk te zijn. Mensen komen toch terug als ze vinden dat ze ergens goed en met een glimlach geholpen worden. Het leukste is, als je iemand die in eerste instantie niet helemaal tevreden was, toch met een goed gevoel de deur kan laten uitlopen.” 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet