FacebookTwitter

Gelukte switch: Marjan Cornelis werd bewindvoerder

Marjan Cornelis (60): “Het was even schrikken. Midden in de crisis stond ik vier jaar geleden plotseling op straat. De vestiging van de blindenbibliotheek waar ik werkte werd gesloten. Ik was er 34 jaar in diverse functies actief geweest. De vooruitzichten waren niet gunstig. Omdat ik daardoor gedwongen een heel andere richting ben op gegaan, zie ik het ontslag nu als een geluk bij een ongeluk. Sinds een half jaar ben ik zelfstandig bewindvoerder. Ik regel de financiële zaken van mensen die daarin om een of andere reden niet bekwaam zijn. 

Aan de slag als bewindvoerder

Bijna drie jaar ben ik officieel werkloos geweest, maar zo beschouwde ik het niet. Het eerste jaar zag ik eerst als een soort sabbatical, want ik had er alle vertrouwen in weer ergens aan de slag te kunnen komen. Maar bij alle sollicitaties had ik de bekende ervaring: te oud, te duur en niet de juiste ervaring. Als invalskracht heb ik korte tijd bij een callcentre gewerkt. Ik besloot iets te zoeken wat ik met hart en ziel kon doen. In mijn werk wil ik zinvol bezig zijn. Toevallig zag ik op LinkedIn dat er in Utrecht bij een bewindvoerderskantoor  een stagiaire werd gevraagd. Daar bleek mijn leeftijd geen rol te spelen en omdat ik ooit een rechtenstudie heb gedaan kon ik er aan de slag.

Zwakkeren moeten hulp krijgen

Ik deed al vrijwilligerswerk bij de Regenboog als coach bij mensen die hun boekhouding niet in orde hebben. Na een paar speciale cursussen ben ik vorig jaar door de rechtbank bevoegd verklaard als bewindvoerder. In no time had ik een serie klanten want er is in de nasleep van de crisis veel behoefte aan deze dienstverlening. Omdat in financiële geschillen de partijen meestal niet gelijkwaardig zijn, is het echt van belang zwakkeren in de samenleving iets te bieden dat ze zelf niet kunnen. Zelf ben ik er door mijn hart te volgen in geslaagd om kost wat kost te voorkomen dat ik in de bijstand kwam.” 

Hooge Veste Amsterdam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet