FacebookTwitter

Hein Meurs (65) combineert 2 passies

Hein Meurs (65) heeft altijd in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt totdat hij vijf jaar geleden met vervroegd pensioen ging. Nu redigeert hij al een jaar of zes blogs die jonge redacteuren en hijzelf schrijven op het weblog ‘Voetblah’ en is hij een van de eindredacteuren bij het vorig jaar gelanceerde tijdschrift ‘Staantribune’. Zo is hij elke dag druk met een combinatie van zijn twee grote passies.

Hein Meurs: “Ik ben een groot voetballiefhebber, heb vroeger fanatiek, maar niet hoog gespeeld, én ik ben altijd met tekst bezig geweest. Ik heb zelf altijd columns geschreven en bij werkrapportages zat ik met het rode potlood klaar om de fouten eruit te halen. Mijn oudste zoon is een van de initiatiefnemers van ‘Voetblah’. Die vroeg mij om de blogs van de inmiddels 15 schrijvers kritisch te bekijken. Overigens gaan die zelden over het spelletje zelf. Dat geldt zeker voor ‘Staantribune’. Daar is de voetbalcultuur het centrale thema. De dagelijkse Voetblah-blogs gaan over actuele situaties in de voetbalwereld: opiniërend, observerend of knipogend.”

Naast de inhoud zijn spelfouten, de spaties, de dubbele punten, de komma’s, kortom de taaltechnische kanten van het schrijven, de meest tijdrovende zorg van de eindredacteur. Hein: “Hoe de taal ook moderniseert, de final check blijft van alle tijden. Daarnaast had ik zelf vijftien jaar geleden niet gedacht dat ik zo enthousiast over de snelle wereld van het internet kon worden. Ik ging er altijd prat op dat ik nog een van de weinigen was met een schrijfblok en een pen. Het gekke is dat ik nu moet oppassen dat ik niet te lang achter mijn laptop blijf zitten. Dat is een valkuil, waar mijn vrouw me voor waarschuwt. Ik moet ook af en toe bewegen. Dat is niet mijn sterkste kant, want je bent zowel je eigen werkgever als je eigen werknemer. Belangrijk vind ik ook de contacten die het me allemaal oplevert. Mijn netwerk over het hele land is groot geworden. Ik heb veel jonge mensen leren kennen. Die contacten zijn natuurlijk vooral digitaal, hoewel ik er ook regelmatig een aantal zie op door ons of anderen georganiseerde evenementen. Als lid van die groepen blijf ik jong en actief, ook al is dat veelal zittend.”

 

 

 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet