FacebookTwitter

Mister Dorpsplein

Jan van den Akker (55) staat achter veel initiatieven in de wijk Hoevebraak in de gemeente Schijndel. Hij komt uit de zorg en kent de zwakke plekken in de samenleving. Jan is daarnaast de man achter de grote landelijke projecten ‘lekkerthuisblijvenwonen.nl’ en de ‘thuiswooncoach. Een van zijn plaatselijke initiatieven is de site Schijndelontmoet.nl . Jan:” Dat is een digitaal dorpsplein. Je kunt er in contact komen met mensen, verenigingen, stichtingen en bedrijven in de omgeving. Ook is er ruimte voor “elkaar helpen”, bestellingen of berichten plaatsen en reageren op anderen. Ik werk ook aan een eigen ‘buurtcloud’, dat wordt een buurt inkoopcombinatie. Via een app kun je dan ‘hulp in huis’ zoeken en vinden. Een schoon huis willen zowel jong als oud. Ook met energie willen we iets slimsbedenken voor de buurt.”

De hele buurt aan de wandel

De mensen in de buurt zijn enthousiast betrokken. Jan:” Ons hele dorp hebben we bijvoorbeeld aan het wandelen gekregen. Een competitie met een stappenteller om de pols. Ouderen krijgen natuurlijk een beetje speling bij de telling. Ja, het hele dorp, prachtig toch!”

 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet