FacebookTwitter

Ik ben ingeburgerd door te koken

Ingrid Slierings (59) vertrok enkele jaren geleden vanwege haar nieuwe relatie vanuit de Randstad naar een dorpje in het uiterste Noorden. Van Hoofddorp naar Adorp, niet groter dan 750 inwoners. Haar ervaring als zowel Pilatus-trainster als docente van kookworkshops nam ze mee: “Ik kwam in een totaal andere wereld. Het was wennen. Natuurlijk probeer je dan weer op dezelfde manier aan de slag te komen, maar dat lukte niet echt. Ja, ik geef nu ook Pilatustrainingen, twee keer in het dorp en een keer in Groningen. Maar die andere passie, koken, heeft een heel onverwachte wending gekregen. Het toeval wilde dat de keuken in het Dorpshuis werd verbouwd. Daar ben ik toen de “Dorpstafel’ begonnen. Elke vrijdagavond kook ik er met enkele vrijwilligers voor  de dorpsbewoners. Geen kaart, maar menu van de kok. Gemiddeld komen er zo’n dertig mensen eten, soms met gasten uit de streek en zelfs uit Groningen. Zo ben ik ingeburgerd. Nu doe ik ook de catering voor de feestjes en partijen in het dorp en eens in de maand verzorg ik de hapjes voor de Culturele Commissie bij de opening van de expositie in de kerk. Het is genieten zo bezig te zijn.” 

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet