FacebookTwitter

Vertel je verhaal met dans

Recent is in Amsterdam een uniek project 'Still Moving' gestart voor buurtbewoners om elkaar beter te leren kennen. In verschillende delen van de stad worden mensen uit de buurt gezocht die iets te vertellen hebben en die hun eigen verhalen ook willen delen. Die persoonlijke verhalen worden tenslotte verwerkt in een danstheatervoorstelling voor de buurt, waarin vertellers zelf meedoen. Dansen is namelijk de andere doelstelling van het project ‘Still Moving’. Het is special gericht op mensen van rond de zestig die willen bewegen.

Floortjer Rous, choreograaf en de bedenker van het project, legt uit: “Via dans wil ik de buurtbewoners met elkaar in verbinding brengen. Samen met hen ga ik op zoek naar mogelijkheden om hun mooie, ontroerende of grappige verhalen te vertalen naar beweging en spel. Door een voorstelling te maken met de buurt, over de buurt en voor de buurt, wil ik zowel deelnemers als publiek raken op fysiek, sociaal en emotioneel vlak. Deelnemers leren elkaar op een andere manier kennen en maken kennis met ieders verhaal. Daardoor wordt de buurt hechter”.

Over het dansen zegt zij: “Het is meer dan enkel bewegen op muziek, meer dan passen en techniek. Dansen is een verhaal vertellen en vanuit dit idee kan iedereen dansen. In de repetities gaan we aan de slag met diverse bewegingsstijlen, dans- en spelimprovisatie, beginnend vanuit eigen mogelijkheden en kwaliteiten. Deze persoonlijke werkwijze geeft iedereen de kans om mee te doen. Met of zonder ervaring, met of zonder rollator, met of zonder fysieke beperking, iedereen is welkom! Het gaat mij er vooral om mensen trots te maken op zichzelf en hun eigen kunnen. Het gevoel hebben dat je iets kan, waarvan je in eerste instantie niet gedacht had het te kunnen, geeft zelfvertrouwen en energie”.

Meer info vind je hier.  Voor landelijke activiteiten voor ouderen en cultuur kijk op www.langlevekunst.nl

Tweets @watnou60

RT @liefdevoorzorg: Hugo Borst heeft gelijk: veranderingen in de zorg moeten sneller! Zijn jullie het daarmee eens? 😊https://t.co/XkIOc7exK9
dec 03replyretweet
Kijk op https://t.co/DOdCjEGBI5 en maak kans op het boek Inktspot https://t.co/S0I3dq8e2V
dec 03replyretweet